Overslaan naar contentWie zijn wij.

Knivesandtools is een volwassen E-commerce-bedrijf dat al sinds 1999 mensen blij maakt met kwaliteitsproducten. Met inmiddels ruim 90 medewerkers verzenden we meer dan 500.000 pakketten per jaar door heel Europa.

Historie van Knivesandtools

Al in 1999 begonnen we met onze webwinkel voor messen en multitools. De pionierstijd voor online shops. Een pakketje opsturen met een factuur erin en hopen dat er betaald werd, want iDeal bestond toen nog niet.

Na een begin in Nederland startten we al vrij vlot met een Engelstalige website. Toen volgde een Duitse website. En een Franse. En een Spaanse. En een Italiaanse.  Inmiddels heeft Knivesandtools elf webwinkels in negen verschillende landen, in zes talen. En we werken nog continu aan uitbreiding.

Ons assortiment

Waar we begonnen met wat zakmessen en multitools, kwamen er al vrij vlot andere productsoorten bij. Denk aan keukenmessen. Maar ook aan verrekijkers, zaklampen en slijpgereedschap. Tegenwoordig vind je bij Knivesandtools zelfs het grootste assortiment slijpproducten van Europa!

Binnen onze niche hebben we een enorm diep assortiment. Van grote merken die iedereen in het wereldje kent tot exclusieve en bijzondere producten waarmee we zelfs de grootste liefhebbers verrassen. Eén uitgangspunt hanteren we al sinds ons begin: we verkopen alleen kwaliteitsproducten. Spullen waar we écht blij van worden.

Eén uitgangspunt hanteren we al sinds ons begin: we verkopen alleen kwaliteitsproducten. Spullen waar we écht blij van worden.

Bedrijfscultuur

Knivesandtools is een platte organisatie. Geen people managers en chefs; we verwachten dat je je verantwoordelijk voelt voor je eigen werk. We zijn open, leergierig en ambitieus. Samen werken we iedere dag om te innoveren en het beste uit ons platform, én onszelf te halen. Eigen initiatieven juichen we luidkeels toe en je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en door te groeien.

De omgangsvormen zijn informeel. Draag jij graag een driedelig pak: lekker doen. Voel jij je fijner in een T-shirt? Dikke prima! Iedereen bij Knivesandtools is benaderbaar. Niemand zit in een ivoren toren en iedereen luncht samen aan dezelfde tafels. De gemiddelde leeftijd ligt op 34 jaar en we hebben collega’s uit 16 verschillende landen. 

Dit bedrijf is gebouwd en succesvol gemaakt door de medewerkers. Mensen die de ruimte hebben om het beste uit zichzelf te halen en door het bedrijf heen te groeien en hun loopbaan te ontwikkelen. Daarom zoeken we vooral naar mensen met de juiste instelling, dat is belangrijker dan opleiding/ervaring. Met de juiste ambitie groei je binnen je rol en verder binnen Knivesandtools.

Kom erbij

We hebben altijd plek voor slimme, leuke mensen. Bekijk onze openstaande posities.

Knivesandtools is Erkend leerbedrijf. Kom bij ons voor je stage!

Erkend Leerbedrijf