Overslaan naar content

Category manager e-commerce

Op locatie
 • Apeldoorn, Gelderland, Nederland
€ 3.000 - € 4.000 per maandMarketing

Functieomschrijving

Als category manager bij Knivesandtools krijg je de verantwoordelijkheid over de omzet, marge en samenstelling van het assortiment van je categorieën. Samen met de andere Category Managers analyseer jij de prestaties van ons assortiment en ontwikkel je de categorieën verder door. Een erg veelzijdige job waarin er veel wordt gevraagd van je denkkracht, je creativiteit, je analytisch vermogen en je skills om commercieel en snel te schakelen.


Wat hebben wij je te bieden:

 • Een cruciale rol binnen het online marketing team
 • Verantwoordelijk voor de omzet en marge van jouw categorieën 
 • Je gaat werken met state of the art software en moderne tools die je helpen bij je werk.
 • Werken met kwalitatieve liefhebbersproducten en een hele leuke doelgroep
 • Deelname aan het online marketingteam dat bestaat uit specialisten op diverse vlakken
 • De mogelijkheid om creativiteit en analytisch vermogen te combineren
 • Een ambitieus bedrijf met relaxte werkomgeving en een jonge groep professionals
 • Een marktconform salaris
 • Betere koffie dan bij de gemiddelde hippe koffietent

Wat ga je doen

Het dagelijkse werk van een category manager bestaat uit het uitvoeren van je category plan. Daarbij analyseer je de resultaten (omzet en marges) van de productgroepen, onderhandel en plan je marketingacties met leveranciers, werk je samen met inkoop aan de relatie met je leveranciers, bekijk je de voorraad per merk, bepaal je de juiste prijsstrategie voor de merken of bereid je een beurs voor die we gaan bezoeken. Als category manager draag je bij aan de groei en doorontwikkeling van de categorieën. Tijdens je werk kan je goed schakelen tussen het inhoudelijk meedenken en het daadwerkelijk uitvoeren.

Op dit moment zijn wij opzoek naar 2 category managers die ons team komen versterken. Daarbij kan je de verantwoordelijkheid krijgen over een aantal van de volgende categorieën; Keukenmessen & Snijden, Pannen & Kookgerei, Slijpen & Onderhoud, Outdoor & Gear en Zaklampen & Batterijen. 

Kenmerken die horen bij de job

- Je maakt plannen voor het assortiment

- Bepaalt de marketingcampagnes en de content die ontwikkeld moet worden

- Je analyseert en optimaliseert de pricing- en margestrategie

- Je spreekt met leveranciers, bezoekt beurzen en werkt samen met inkoop

- Je zoekt naar noviteiten en helpt bij het begeleiden van de ontwikkeling van onze eigen merken.

Vereisten


Welke competenties heb je hiervoor nodig?

We zoeken iemand die analytisch is, cijfers kan beoordelen, verstand heeft van online marketing en sturing kan geven wanneer het creatieve team dat nodig heeft. Je gaat je inleven in onze klantdoelgroep en zorgt ervoor dat wij een supercool en uitgebreid assortiment voor hen bieden. Je krijgt veel ruimte voor eigen input en je kan echt leren om iedere dag beter te worden in je werk. Onze marketingafdeling werkt samen in projecten. Vanuit jouw categorie geef je sturing wat er binnen die projecten moet worden gedaan. Natuurlijk wordt er continu samengewerkt met alle specialisten. We doen namelijk zo veel mogelijk in huis; contentcreatie, fotografie, video, advertising, IT, vertaling en design.


Over Knivesandtools

Knivesandtools is een jong e-commerce-bedrijf met al 24 jaar ervaring en een internationale focus. We zijn Europees marktleider in de verkoop van messen en hebben een grote fanbase in meer dan 35 landen. Bij ons krijg je de ruimte om het beste uit jezelf te halen en je loopbaan verder te ontwikkelen.


We geloven in de juiste instelling en ambitie, dus ook als je denkt dat je niet alle ervaring of competenties hebt, nodigen we je uit om te solliciteren en gaan wij graag het gesprek aan.

Hoe word je een van onze nieuwe category managers?

Stuur ons jouw CV met een duidelijke motivatie waarom wij met jou een gesprek moeten inplannen.

Op locatie
 • Apeldoorn, Gelderland, Nederland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Marketing

of

Op locatie
 • Apeldoorn, Gelderland, Nederland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Marketing